Evenementen Nieuws

Burgemeester Hoogendoorn reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit in Hotel Faber

Hoogezand – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft woensdagochtend vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Hotel Faber in Hoogezand. Na een, niet onbelangrijke, uitleg over de ambtsketen van de burgemeester zijn de onderscheidingen stuk voor stuk uitgereikt aan de vier gedecoreerden. Allen hebben zich ingezet voor de maatschappij; allen op een andere manier. In willekeurige volgorde komen alle gedecoreerden aan bod. 

De 72-jarige Ria Hess Busselaar-Bieleveld uit Hoogezand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar jarenlange inzet voor het Rode Kruis en Stichting het Vakantiehuis. Dertien jaar lang heeft mevrouw Hess Busselaar-Bieleveld ervoor gezorgdt dat mensen met een beperking op (zorg)vakantie konden. Naast deze activiteiten is zij al jarenlang actief als collectante voor diverse stichtingen. Ook doet zij de coördinatie van de collectes.

Handen schudden mag niet in verband met Corona; dan maar een elleboogje! Foto: Gemeente Midden-Groningen / Venema MediaDe 65-jarige Joke Holtrust uit Scharmer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij tot haar pensioengerechtigde leeftijd in 2018 werkzaam is geweest als pastor bij het Alfa College in Groningen. Rouw- en verliesbegeleiding was haar specialiteit. Ook voor het regelen van verblijfsvergunningen moest je bij mevrouw Holtrust zijn. Daarnaast heeft zij fondsen geworven voor leerlingen welke door financiële redenen niet konden deelnemen aan activiteiten.

Mevrouw Holtrust (in het midden) Foto : Gemeente Midden-Groningen / Venema Media

De 73-jarige Jacob Roggema uit Slochteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau onder andere door zijn politieke activiteiten voor de GPV en de ChristenUnie. Naast zijn politieke gedrevenheid is Roggema ook vrijwilliger bij de Kandelaarkerk in Schildwolde en is hij nauw betrokken geweest bij de viering van 75 jaar vrijheid in Slochteren en Schildwolde. Sinds 2012 is Roggema vrijwilliger bij het UMCG en het Leger des Heils.

De heer Roggema (in het midden) Foto: Gemeente Midden-Groningen / Venema Media

De 64-jarige Henk de Haan uit Hellum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij sinds 1981 zich bezighoudt bij Scouting Fraeylema in Slochteren. De heer de Haan is hier groepsleider en trainer. Daarnaast moeten inwoners van Hellum bij de Heer de Haan zijn als het draait om activiteiten; hij is al jarenlang vrijwilliger bij de Activiteitencommissie in Hellum. Daarnaast is hij sinds 1990 voorzitter van Dorpsbelangen Hellum.

De heer de Haan (in het midden) Foto: Gemeente Midden-Groningen / Venema Media

 

Wij willen alle gedecoreerden hierbij feliciteren!

Alle gedecoreerden met Burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Foto: Gemeente Groningen / Venema Media

 

You Might Also Like