Nieuws

Man vrijgesproken na mega-snelheidsovertreding in Froombosch (140km/h in 30-zone)

Froombosch – Wesley S. (27) uit Froombosch is maandag vrijgesproken voor de rechtbank in Groningen. S. werd ervan verdacht dat hij in maart 2019 met 140 kilometer per uur over de Langewijk in Froombosch is gereden. Op het gedeelte waar hij dat gedaan zou hebben is de maximumsnelheid 30 kilometer per uur. Zijn rijbewijs zou op het moment van de overtreding geschorst zijn geweest wegens eerdere verkeersmisdrijven. 

S. werd na veel moeite aangehouden door de politie. Hij ontkende meteen dat hij de bestuurder was die was weggelopen. Een onbekend persoon zou zijn weggelopen na de snelheidsovertreding. De overtreding is wettig bewezen; echter lagen er volgens de rechter twee pizzadozen in de auto; wat er op kan duiden dat er inderdaad een tweede persoon in de auto heeft gezeten. S. is daarom vrijgesproken omdat de rechter naar eigen zeggen niet kan uitsluiten of het verhaal van S. klopt.

De auto waarin geracet was is S. kwijt. Ook zijn rijbewijs, dat al geschorst was, is voor een jaar ingetrokken. Daarnaast heeft S. een taakstraf van dertig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd gekregen.

Foto: Archief

You Might Also Like