Nieuws

Ook laatste pinautomaat (die van Rabobank) verdwijnt uit Sappemeer; inwoners boos

Sappemeer – De Rabobank heeft kenbaar gemaakt dat de pinautomaat aan de Noorderstraat in Sappemeer gaat verdwijnen. Enkele weken terug is de (pasverbouwde) automaat van Geldmaat in Sappemeer ook al verdwenen. Volgens de Rabobank heeft het alles te maken met veiligheid. 
Inwoners van Sappemeer reageren verbouwereerd op het verdwijnen van hun geldautomaat. ‘Waar moeten we dan pinnen?’ ‘De overheid wil toch graag dat contant geld blijft… hoe gaat dat gebeuren zonder pinautomaten?’ Zomaar een paar quotes die we opdoen bij de Jumbo in Sappemeer voor de deur.

Vooral oudere mensen met scootmobiels en rollators vinden het moeilijk. Zij zijn van de generatie dat er alleen contant geld was en willen dit graag zou houden. ‘Je ziet me zeker al strompelen naar het winkelcentrum met mijn rollator zeker?’ gniffelt een oudere dame op leeftijd. ‘Ach en die buurtbus dat is ook niks’ komt er achteraan.

Klanten van banken gaan steeds minder service ontvangen; want geld pinnen bij een bankautomaat valt onder service. Daarentegen gaan klanten wel ieder jaar meer betalen voor het hebben van een betaalrekening en wordt de rente jaarlijks verlaagd. De Rabobank geeft aan dat ‘op termijn’ er een interne pinautomaat bij Jumbo zal komen. Een datum dat deze automaat geplaatst wordt is niet gegeven.

Screenshot Rabobank.nl

You Might Also Like