Nieuws

Vuurwerkverkoop begonnen; eerste avond al veel overlast

Midden-Groningen – De vuurwerkverkoop is gisteren, zaterdag 28 december, officieel van start gegaan. Gedurende drie dagen; te weten zaterdag, maandag en dinsdag zal er vuurwerk verkocht worden op diverse vuurwerkverkooppunten. Op zondag mag er geen vuurwerk verkocht worden. Uit landelijke berichten blijkt dat er dit jaar meer vuurwerk wordt verkocht dan voorgaande jaren. Voor het siervuurwerk is in trek. 

Overlast 

Doordat veel consumenten al vuurwerk in huis hebben en nieuwsgierig zijn naar hun aangekochte vuurwerk wordt er traditiegetrouw al voor oudjaarsavond vuurwerk afgestoken. Er komen bij de gemeente en de politie veel meldingen binnen van overlast door het te vroeg afsteken van vuurwerk. De politie (en indien <16 jaar Bureau Halt) zullen actie ondernemen als zij iemand betrappen.

Foto: Venema Media

You Might Also Like