Nieuws

Transportbedrijf Reining in Kolham vecht 75.000 euro aan tolboetes van Belgische snelwegen aan

Kolham – Transportbedrijf Reining in Kolham heeft een hoog oplopend conflict met de Belgische overheid over de tolheffing op Belgische snelwegen. De chauffeurs worden regelmatig beboet, omdat de tolkastjes in de wagens niet goed zouden werken. Vanaf april 2016 is het voor vrachtwagens verplicht om tol te betalen op Belgische wegen.

Ieder jaar maakt Reining ongeveer 800.000 euro over naar de Belgische staat om door België te mogen rijden. De chauffeurs krijgen nu per keer ook nog eens een boete van 1000 euro. Daarnaast worden de chauffeurs vastgehouden totdat de betaling verricht is, eerder mogen zij niet doorrijden.

Reining heeft al 15.000 euro aan boetes betaald, zegt directeur Gerrit Hes tegen RTV Noord. Daarnaast ligt er nog ongeveer voor 60.000 euro aan boetes waartegen Reining bezwaar heeft aangetekend.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply