Evenementen Nieuws

Martijn Keizer pakt berg- en puntentrui in eerste rit Ronde van Polen

Muntendam / Polen – Martijn Keizer (29) van Team Lotto NL Jumbo heeft vandaag goede zaken gedaan in de eerste rit van de Ronde van Polen. De wielrenner uit Muntendam zat mee in de vroege vlucht en won onderweg alle tussensprints. Hij verzekerde zich zo van zowel de bergtrui als de puntentrui. Uiteindelijk sprintte Peter Sagan in de eerste rit naar de winst. 22 teams doen mee aan deze ronde.

“De Ronde van Polen is een mooie koers waarin we ons als ploeg willen laten zien. Dat kon in deze openingsrit het beste door mee te zitten in de vroege vlucht”, verklaarde Keizer op de site van de wielerploeg.

Doel

De Muntendammer ging er met Bernas, Planet en Paterski vandoor. Ze kregen nooit meer dan 3.5 minuten voorsprong. Keizer had daarom al snel van de bergtrui een doel gemaakt.

Maximale

“Ik wist dat ik met name op Paterski moest letten voor die tussensprints. Ik heb een goed trainingskamp achter de rug en daar plukte ik vandaag de vruchten van. Ik pakte zowel de bergtrui als puntentrui en heb zo het maximale eruit gehaald. Hopelijk kunnen we die lijn de komende dagen voortzetten.”

Bron: www.menterwolde.info

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply