Evenementen Nieuws

Henkjan de Haan uit Sappemeer zet zich volledig in voor Stichting ‘Make a Wish’

Hoogezand-Sappemeer – Henkjan de Haan uit Sappemeer maakt zich hard voor stichting ‘Make a Wish’. Henkjan is regio-vertegenwoordiger en neemt cheques en giften in ontvangst. Wij van DitisMiddenGroningen vinden dat iemand die zich zo inzet als Henkjan een stukje waardering verdient en daarom besteden wij hier uitgebreid aandacht aan.
De Stichting Make a Wish zorgt ervoor dat ernstig zieke mensen, waaronder ook kinderen, nog een laatste mooie dag krijgen. “De lach even weer terug zien op het gezicht van een kind dat ernstig ziek is. Vaak hebben ze nog wel de kracht om nog de laatste wens vervuld te zien” zegt de Haan. “Maar vergeet niet dat dit niet alleen voor het kind een speciale dag is; ook voor de ouders en opa’s en oma’s zijn dit momenten om niet te vergeten” vervolgt hij zijn verhaal.

Foto: Eigen Foto

Badmintontoernooi

Henkjan zet zich op verschillende wijzen in voor de stichting Make a Wish. Zo heeft hij onder andere een badmintontoernooi georganiseerd in Muntendam. Dit leek echter nog volledig mis te gaan toen de gemeente besloot dat de zaal toch niet beschikbaar was. “De gemeente Menterwolde heeft ons eerst toestemming verleend en vervolgens via de mail kenbaar gemaakt dat ze een dubbele boeking hadden. Dus hebben ze ons Wishtoernooi letterlijk van de baan geveegd. Ik heb wel bezwaar gemaakt, maar de gemeente was standvastig en zonder overleg of pardon bleek het voor ons helaas pindakaas. Henkjan is een doorzetter en dat maakt hij dan ook meer dan waar. Niet veel later blijkt dat het toernooi toch door kan gaan; niet in Muntendam maar in Zuidlaren. “Gelukkig was de gemeente Tynaarlo wel bereid om ons de zaal van ‘De Zwet’  in Zuidlaren kosteloos te laten gebruiken voor het Make a Wish Badmintontoernooi”.

Foto: Henkjan in 2016 tijdens de Nijmeegse Vierdaagse (Eigen foto) 

Vierdaagse van Nijmegen

Daarnaast loopt Henkjan elk jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Gehuld in een shirt vol sponsoren loopt hij fier van start tot finish. Vanaf de start tot aan de Via Gladiola loopt hij elke kilometer met dezelfde vastberadenheid en met hetzelfde doel; zoveel mogelijk geld ophalen voor Make a Wish. Ook dit jaar loopt Henkjan mee met de Vierdaagse; enkele sponsoren heeft hij al binnen. Zo hebben Hoveniersbedrijf Prins en Tuin, Marik Kunststoftechniek, Kledingzaak Loods 51 en Icopal B.V. al een gift beloofd.

Maar natuurlijk is er nog voldoende plek op het shirt van Henkjan voor extra sponsoren! Help jij Henkjan en de stichting Make a Wish ook een handje? 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply