Nieuws

Verkiezingswijzer Midden-Groningen (Slochteren)

Gemeente Slochteren – De verkiezingen staan voor de deur; op 15 maart 2017 worden de Tweede kamer verkiezingen gehouden in ons land. Zo ook in de gemeente Slochteren. Wij hebben wat handige tips op een rijtje gezet voor iedereen die woonachtig is in deze gemeente. Zo vind je hieronder de stemlocaties, de stemwijzer en andere leuke informatie. 

Alle stemgerechtigden hebben als het goed is inmiddels hun Stempas ontvangen. Om in aanmerking te komen voor deze stempas moet je ingeschreven staan in een gemeente. Daarnaast moet je op 15 maart 18 jaar of ouder zijn om je stem te mogen uitbrengen.

Een stempas voor de verkiezingen. Foto: TweedeKamer.nl

Inwoners van de gemeente Slochteren mogen op elk (onderstaand) stembureau hun stem uitbrengen. Om je stem uit te kunnen brengen ben je een legitimatiebewijs nodig, te weten:

  • een Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart;
  • een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart uitgegeven door lidstaten van de Europese Unie en Liechtenstein, IJsland en Noorwegen;
  • een Nederlands verblijfsdocument; of
  • een Nederlands document voor geprivilegieerden.

Vergeet ook niet om onze Facebookpagina te liken; wij houden je op de hoogte van de uitslagen en ander belangrijk nieuws omtrent de verkiezingen!

Op welke partij stemmen?

Er staat bij diverse politieke partijen ook Groningers redelijk hoog op de kieslijst. Groningse politici weten erg goed wat er speelt in de provincie. Zij zien dagelijks of wekelijks hoeveel impact de gaswinning en aardbevingen hebben hier in onze provincie. Als je dus totaal niet weet op WIE je moet stemmen zou je kunnen kiezen voor een Groninger. Maar, welke Groningers staan er op de lijsten?

Onderstaande politici hebben de grootste kans om in de Tweede Kamer te komen.

CDA – Anne Kuik (11) Anne Kuik staat 11e op de Kieslijst van het CDA voor de Tweede kamer verkiezingen. Kuik heeft jarenlang gewerkt in de gemeenteraad van Groningen alwaar ze zich hard heeft gemaakt voor ‘mensen die vastlopen in de samenleving’.

SP – Sandra Beckerman (6) Sandra Beckerman is nu voorzitter SP-fractie Provinciale Staten Groningen. ‘Met Groningers winnen we van gasgiganten. We pakken de zeggenschap terug met alternatieven en activisme. Wat hier kan, kan overal. Ik doe mee.’

D66 – Antje Diertens (18) “Nu stranden goede ideeën en plannen vaak in ingewikkelde procedures, waardoor mensen hun dromen niet waarmaken. Ik denk liever in mogelijkheden dan onmogelijkheden en wil mij als Noordelijke volksvertegenwoordiger graag inzetten om onze democratie te behouden en te vernieuwen. Dat komt het onderwijs, het ondernemerschap, de zorg, de mensenrechten en de veiligheid ten goede. Tenslotte willen we dat onze kinderen en hun kinderen zich in vrijheid kunnen ontwikkelen. In de derde helft van mijn leven wil ik me inzetten voor de publieke zaak.”

PvdA – William Moorlag (9) Nederland is een prachtig land om in te leven, maar nog niet voor iedereen. Daar moet wat aan gebeuren. Niet door te gaan schreeuwen aan de zijlijn, maar door mensen bij elkaar te brengen. Stapje voor stapje moeten we bouwen aan een betere samenleving. Hier help ik met mijn noordelijke nuchterheid in Den Haag graag aan mee.

Ben je er na het lezen van de motivaties van de Noorderlingen nog niet uit? Dan is er natuurlijk nog de Stemwijzer.Stemlocaties:

We hadden je beloofd om een overzichtje op te stellen van alle stemlocaties in de gemeente Slochteren; op alle onderstaande locaties kan de stem worden uitgebracht.

“De Borgstee” aan de Dorpshuisweg 36 te Harkstede

 

“De Graankorrel” aan de Hoofdweg 65 in Harkstede

 


De Borgmeren aan de Hoofdweg 34 in Scharmer

 

“t Mainschoar” aan de Hoofdweg 81a in Kolham

 

OBS de Ruitenvelder aan de Ruitenweg 39 in Froombosch

 

Het gemeentehuis in Slochteren aan de Hoofdweg 10a in Slochteren

 


OBS De Meent aan de H. Goeman Borgesiusstraat 52 in Schildwolde

 


‘T Ufkenshuis aan de Reint Dijkemastraat 1 in Siddeburen

 


De Rehoboth aan de Oudeweg 70 in Siddeburen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply