Nieuws

Omwonenden stappen naar rechter om aanleg mega-zonnepark Sappemeer te voorkomen

Sappemeer – Er moeten als het aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer ligt 400.000 zonnepanelen komen langs de A7 bij Sappemeer. Omwonenden zijn het daar niet mee eens en protesteren. Inmiddels is het zover gekomen dat de rechtbank zich mag buigen over het al dan niet doorgaan van het ‘zonnepark’. Omwonenden geven aan dat de gemeente een zootje heeft gemaakt van de vergunningverlening rondom de aanleg van het park vol zonnepanelen dat 90 miljoen euro moet kosten.

De gemeente ontvangt een subsidie voor de aanleg van het park, maar daarvoor moest de vergunning snel rond komen. Eigenaar van het zonnepark, Powerfields, is niet bang voor een gerechtelijke procedure. Zij geven aan dat het geen probleem is om (een deel) van de vergunning opnieuw aan te vragen als hij wordt afgekeurd.

Foto: Zonnepanelen.net

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply